A 2020/2021-es tanévben rendhagyó módon emlékeztünk meg, az október 6-i eseményekről a Vörösmarty úti telephelyünkön. A vírushelyzetre való tekintettel, nem az egész iskola előtt adtuk elő műsorunkat a tizenhárom hős tábornokra és a világosi fegyverletétel utáni eseményekre emlékezve, hanem az osztályteremben felvett videót nézte meg iskolánk apraja-nagyja.

MEGEMLÉKEZÉS - OKTÓBER 6.

(2020.11.12)

A 2020/2021-es tanévben rendhagyó módon emlékeztünk meg, az október 6-i eseményekről a Vörösmarty úti telephelyünkön.

A vírushelyzetre való tekintettel, nem az egész iskola előtt adtuk elő műsorunkat a tizenhárom hős tábornokra és a világosi fegyverletétel utáni eseményekre emlékezve, hanem az osztályteremben felvett videót nézte meg iskolánk apraja-nagyja.

A 3.a osztályos tanulók megható versekkel, könnyeket csalogató énekekkel , egy hadbírósági tárgyalást bemutató színjátékkal, és rövid történelmi áttekintéssel mutatták be társaiknak a szomorú 1849-es megtorlást.

Az iskola aulájában lévő kiállítás pedig valamennyi tanulónak betekintést adott az október 6-i eseményekhez, a hozzá kapcsolódó képek, idézetek segítségével, és a tizenhárom aradi vértanú nevének a felsorolásával.

Juhászné Tóth Elvira

osztályfőnök