A hagyományokhoz híven, szeptember 30-án megrendezésre került iskolánkban a népmese napja. Ez egy "mesés" nap volt, a gyerekek népmese hősöknek öltözhettek be, és megtelt az iskola királylányokkal, lovagokkal, ördögökkel, de még csillagszemű juhász is beült az iskolapadba egy napra.

Magyar Népmese Napja

(2020.11.12)

2005-ben a Magyra Olvasótársaság kezdeményezte, hogy Benedek Elek születésnapja, szeptember 30. legyen a Magyar Népmese Napja. 

” A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönség is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni és meg akarja hódítani és ebben segít többek között a mese is.

 / Csukás István /

Ezen a napon az alsó és a felső tagozaton is megemlékeztünk a népmese napjára.

A hagyományokhoz híven, szeptember 30-án megrendezésre került iskolánkban a népmese napja. Ez egy „mesés” nap volt, a gyerekek népmese hősöknek öltözhettek be, és megtelt az iskola királylányokkal, lovagokkal, ördögökkel, de még csillagszemű juhász is beült az iskolapadba egy napra. A kisdiákok nemcsak mesét hallgattak ezen a napon, hanem írtak is. Sok értékes mű született. Fontosnak tartjuk, hogy hagyományainkat megőrizzük, a népmeséket megszerettessük gyermekeinkkel, hogy ezeket a gyermekkorban megszerzett élményeket ők is tovább tudják adni.

Sörösné Gőcze Katalin

pedagógus