Az idei tanévben is hagyományőrző, közösségépítő programokkal készültek a tanító nénik a gárdonyis diákok számára, a peregi búcsú hétfői napján. Településünkön nem került megrendezésre e jeles rendezvény a vírushelyzet miatt, de a tanulók örömmel elevenítették fel búcsúi emlékeiket.

Hagyományok nyomában

(2020.11.12)

„Hagyomány az, ami él a múltból, kapcsolódik a jelenhez
és folyamatosan bővül a jelen múlttá válása által.”

/ Szajbély Mihály /

Az idei tanévben is hagyományőrző, közösségépítő programokkal készültek a tanító nénik a gárdonyis diákok számára, a peregi búcsú hétfői napján. Településünkön nem került megrendezésre e jeles rendezvény a vírushelyzet miatt, de a tanulók örömmel elevenítették fel búcsúi emlékeiket. Az osztályok állomásról- állomásra, érdeklődő lelkesedéssel teljesítették az érdekes, játékos, sportos feladatokat, a járványügyi protokoll betartásával. Szent Mihály napra vonatkozóan felidéztük a népi hagyományokat, szólásokat, közmondásokat, találós kérdéseket. Örömmel énekelték a gyerekek az őszi dalokat, a képkirakós feladatokban a legkisebbek is ügyeskedtek. A célbadobás, a dióhordás, az akadálypályás- és labdás ügyességi játékok is népszerűek voltak a tanulók körében.
Oktató- nevelő munkánk egyik kiemelt feladata a hagyományok ápolása, megőrzése, mert a múlt kulturális öröksége minden közösség számára azonosságtudatának forrása.

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása”.

/ Jean Jaurés /

Feiglné Argalás Erika

munkaközösség-vezető