Tisztelt Szülők! Ezúton tájékoztatom Önöket a középfokú felvételi eljárással kapcsolatos legfrissebb határidőkről és a felvételi dolgozatok megtekintéséhez kapcsolódó új szabályokról. Részeletesen ezekről a rendelkezésekről az alábbi linkeken olvashatnak.

TOVÁBBTANULÁS

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket a középfokú felvételi eljárással kapcsolatos legfrissebb határidőkről és a felvételi dolgozatok megtekintéséhez kapcsolódó új szabályokról. Részeletesen ezekről a rendelkezésekről az alábbi linkeken olvashatnak.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2020/16_2020_EMMI_hatarozat_kozepfoko_isk_felveteli.pdf

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2020/egeszsegugyi_ajanlasok_20201021.pdf

ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGA

Központi írásbeli felvételi vizsga időpontja:
2021. január 23. (szombat) 1000 óra

Pótló központi írásbeli felvételi vizsga időpontja:
2021. január 28. (csütörtök) 1400 óra

Pótló írásbeli vizsgát kizárólag azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok (pl. betegség) miatt nem tudtak részt venni. A pótló vizsgán való részvételt a tanulónak kérelmeznie kell. A kérelmet ahhoz az intézményhez kell benyújtania, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások (pl. orvosi igazolás) elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre.

Központi írásbeli felvételi vizsga második pótnapja:
2021. február 5. (péntek) 1400 óra

A 16/2020. (XII. 4.) EMMI határozata alapján a vizsgán kizárólag azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági karanténba kerültek és emiatt nem tudtak megjelenni az előző vizsgákon. A második pótnapi vizsgán való részvételt a tanulónak kérelmeznie kell. A kérelmet ahhoz az intézményhez kell benyújtania, ahová a jelentkezését eredetileg beadta.  A kérelem benyújtásának határideje 2021. január 29. (péntek) 1600 óra.

A tanulóknak a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – kell magukkal vinni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A VIZSGADOLGOZATOK MEGTEKINTÉSE

A vizsgaszervező intézményeknek 2021. február 9-ig kell a dolgozatokat kijavítania és azok megtekintését 2021. február 10. napján kell biztosítania. A megtekintés történhet úgy, hogy a tanuló a lapokat lefényképezi, majd otthon átnézi. A vizsgázónak a dolgozatokkal kapcsolatos észrevételeit a vizsgaszervező intézményhez kell benyújtania legkésőbb 2021. február 11. 1600 óráig. Az észrevételeket 2021. február 15-ig kell elbírálnia az intézménynek.

Segítő együttműködésüket ezúton is köszönöm!

Kiskunlacháza, 2021. január 5.

Baranyi Béla

mb. intézményvezető