A gyerekek nagy számban vettek részt a helyi versenyeken, ahol szebbnél szebb versekkel és gyönyörű mesékkel adtak számot tudásukról és a magyar nyelv szeretetéről a tanító nénik alkotta zsűri előtt. Öröm volt hallani a kedves gyerekhangokat, melyek vidámsággal töltötték be a tantermeket az előadások alkalmával. Iskolánkban, minden nebuló és szinte kivétel nélkül minden pedagógus, igényes szép jelmezt öltött.

Vers- és prózamondó verseny

Szép Kárpátok szívében                                  Édesanyám ültette       
   él egy kicsiny nemzet,                                  szívembe, lelkembe,
   melynek szava úgy érzem,                           s estem vele örökös,
      világon a legszebb.                                      igaz szerelembe.

 

  Bármerre is járok majd
        szerte a világban,
  anyanyelem velem lesz
      örömben, imában.

 

Mentovics Éva – Szép Kárpátok szívében című versének részlete, talán a legalkalmasabb arra, hogy kifejezzük milyen fontos a számunkra anyanyelvünk fontossága és annak művelése. A Vörösmarty úti telephely kis diákjai erről tanúságot is adtak a „Szép magyar beszédért” versenysorozat eddig megrendezett vers-és prózamondó versenyein.

A gyerekek nagy számban vettek részt a helyi versenyeken, ahol szebbnél szebb versekkel és gyönyörű mesékkel adtak számot tudásukról és a magyar nyelv szeretetéről a tanító nénik alkotta zsűri előtt.

Öröm volt hallani a kedves gyerekhangokat, melyek vidámsággal töltötték be a tantermeket az előadások alkalmával. A versek és a mesék megtanulásáért a tanulók könyvjelzőt és jeles érdemjegyet kaptak.

Az oklevelet és a könyvjutalmat év végén vehetik majd át az ügyes és lelkes résztvevők.

A versenysorozat később megrendezendő versenyszámaihoz – helyesíró-szövegértő-és olvasás versenyekhez – jó felkészülést és sok sikert kívánnak a Vörösmarty úti telephely tanító nénijei.

Juhászné Tóth Elvira

osztályfőnök