Tisztelt Szülők! A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) számú EMMI határozatában foglaltakra tekintettel az alábbiakról tájékoztatom Önöket. Március 8. napjától 2021. március 31-ig az iskolánkban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

TÁJÉKOZTATÓ

szülőknek

Tisztelt Szülők!

A köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.5.) számú EMMI határozatában foglaltakra tekintettel az alábbiakról tájékoztatom Önöket.

  1. 2021. március 8. napjától 2021. március 31-ig az iskolánkban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7.
  2. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik. A digitális munkarendben a pedagógusok otthonukból végzik munkájukat, a tanulók pedig otthonukban tanulnak. A digitális munkarendre vonatkozó intézményi szabályokat, melyekben fontos változások történtek, a KRÉTA rendszerben, a honlapunkon és a közösségi oldalukon lehet megtekinteni.
  3. A fent jelölt időtartam alatt, az EMMI határozat alapján, gyermekfelügyelet nem kerül megszervezésre az intézményben. Amennyiben a szabályozásban változás történik, soron kívül tájékoztatjuk a szülőket!
  4. április 6-ig a tanulók nem látogathatják az iskolát.
  5. március 8. (hétfő) 12 óráig jelezhetik a szülők az osztályfőnöknek, ha gyermekük számára ebédet igényelnek, melyet Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata 2021. március 11-től (csütörtök) fog biztosítani kiszállítással.
  6. A fejlesztő pedagógiai, valamint az utazó gyógypedagógusi hálózat által ellátott fejlesztések a személyes találkozást helyettesítő, alternatív technikák alkalmazásával valósulnak meg.
  7. A középfokú iskolák által az általános felvételi eljárás során szervezett, már meghirdetett szóbeli vizsgák megtarthatók és digitális formában is megszervezhetők. Kérem, kísérjék figyelemmel a vizsgát szervező intézmények tájékoztatóit.

A középfokú iskolák 2021. március 22-ig hozzák nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét. A tanulói adatlapokat 2021. március 23-24. napokon lehet módosítani, mellyel kapcsolatban az osztályfőnökök adnak pontos tájékoztatást. A módosított tanulói adatlapokat 2021. március 25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak.

  1. Az intézményvezető és helyettesei, valamint a munkarend megszervezése érdekében helyben ellátandó feladattal megbízottak továbbra is az intézmény telephelyein végzik tevékenységüket. Kérem a szülőket, hogy az intézménnyel kizárólag a közismert elérhetőségeken, e-mailen (titkarsag@lachazaiskola.hu) vagy telefonon (06/30-258-6103) tartsák a kapcsolatot.

Kérem, kísérjék figyelemmel tájékoztatóinkat, melyeket a KRÉTA rendszerben a honlapunkon és a közösségi oldalunkon is közzéteszünk.

Kiskunlacháza, 2021. március 5.

Baranyi Béla s.k.

intézményvezető