Kissé megkésve tudtuk ugyan átadni tanulóinknak az alapítványunk jóvoltából vásárolt ajándékokat, de az öröm így sem maradt el. A kosárlabda palánkok és a második pingpongasztal egyelőre a tornateremben és a folyosókon nyújt kellemes és hasznos kikapcsolódást diákjainknak. A melegebb napokon iskolánk udvarán kapnak majd helyet e kedvelt sporteszközök.

Házunk táján történt

(márciusi események a Gárdonyi úti iskolában)

Meglepetés

Kissé megkésve tudtuk ugyan átadni tanulóinknak az alapítványunk jóvoltából vásárolt ajándékokat, de az öröm így sem maradt el. A kosárlabda palánkok és a második pingpongasztal egyelőre a tornateremben és a folyosókon nyújt kellemes és hasznos kikapcsolódást diákjainknak. A melegebb napokon iskolánk udvarán kapnak majd helyet e kedvelt sporteszközök. Öröm látni, hogy tartalmas időtöltést biztosítanak a szabadfoglalkozások, udvari játékok során is. Ezúton is köszönjük, hogy alapítványunk támogatásával lehetővé tették megvásárlásukat a gyerekek számára!

A népdaléneklési verseny házi fordulóját még egymás között tarthattuk meg. Nagy volt az érdeklődés a zsűriző tanító nénik nagy örömére. Jó volt látni, hogy kisebb és nagyobb diákjaink is szívesen tanulják a magyar népdalokat. Kultúránk, hagyományaink alappillérei ezek a gyöngyszemek, melyek így biztosan fennmaradnak az utókor számára.

Minden hónapban izgalommal várják a gyerekek, ki kerülhet ki az AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK falra. Szerencsére mindig van miért dicsérni nebulóinkat: a szorgalom, kitartás, udvariasság, segítőkészség még mindig értékkel bírnak falaink között.

A PÉNZ 7 idén osztálykeretben került megrendezésreKáPé jól érthető videói, az izgalmas totó, kirakók mind sikernek örvendtek diákjaink körében. Szorgos kezek pedig perselyeket készítettek az újrahasznosíthatóság jegyében.

A negyedik évfolyam tanulói online KRESZ-tudáspróbán vettek részt. A kezdeményezés Révész Máriusz országgyűlési képviselő nevéhez fűződik, aki a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos. Mindez a közlekedési balesetek csökkentését célozza meg. A 4. c osztály valamennyi tanulója sikeresen oldotta meg a tesztet. A felkészülés már a tanév eleje óta zajlott: a közlekedő kisokos munkafüzet, valamint a tanórákon való munkák segítségével. Bízunk benne, hogy tudásuk elmélyült és a gyakorlatban is helyesen alkalmazzák a megtanultakat, mert a balesetmentes közlekedés valamennyiünk szívügye kell, hogy legyen: gyalogos—kerékpáros—autós együttesen vesz részt a közlekedésben.

Nagyon egyetértek Mérei Ferenc pszichológus gondolatával, miszerint

„… a  társadalmi nevelés lényege, hogy a gyermekek szervezett csoportéletet éljenek:

a csoportokban felelősségteljes funkciójuk legyen.”

Mi ezen munkálkodunk iskolánkban.

Varga Ágnes

tanító