2021. május 26-án iskolánk 6. és 8. osztályos diákjai az Oktatási Hivatal által szervezett országos kompetenciamérésen vesznek részt magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból.

Országos kompetenciamérés

(6. és 8. osztályos tanulók szülei részére)

Tisztelt Szülők!

2021. május 26-án (szerda) iskolánk 6. és 8. osztályos diákjai az Oktatási Hivatal által szervezett országos kompetenciamérésen vesznek részt magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A mérések az egész országban egységesen, egy időben zajlanak és a diákok számára kötelező. A mérés napja tanítási napnak minősül.

A mérés 8:00 órakor kezdődik.  A diákoknak legkésőbb 7:40-re meg kell érkezniük az iskolába. A tanulók a mérés napján hozzanak magukkal kék színű tollat, vonalzót és számológépet. Ezen a napon az első négy tanórát tartjuk meg a számukra, amelyeken a mérés is zajlik. A tanulószobára járó gyerekeknek a tanulószoba 12:10 órakor kezdődik. A nem tanulószobás diákok a negyedik óra után hazamennek.

A mérési rendszer fontos eleme a Tanulói kérdőívek kitöltése is. Kérem Önöket, hogy a gyermekükkel együtt töltsék ki a dokumentumot és juttassák vissza az osztályfőnöknek 2021. május 25-ig (kedd). A kérdőívek kitöltése név nélkül történik, a nevet nem szabad feltüntetni rajta. Anyagi és környezetvédelmi megfontolásból a 2021-es Országos kompetenciamérésben a 2020-ra készült, előre kinyomtatott kérdőíveket kell kitölteni.

Az ötödik és a hetedik osztályos diákok órarendje és napirendje ezen a napon nem változik.

Segítségüket ezúton is köszönöm.

Kiskunlacháza, 2021. május 21.

Baranyi Béla s.k.

intézményvezető