2021. június 11-én 17 órakor hagyományainkhoz híven egy hosszú csengetés jelezte ballagási ünnepélyünk kezdetét. Baranyi Béla igazgató úr vezetésével a ballagó diákok osztályfőnökeikkel végighaladtak az iskola gyönyörűen feldíszített folyosóin,

Ballagás a Kiskunlacházi Általános Iskolában

2021. június 11-én 17 órakor hagyományainkhoz híven egy hosszú csengetés jelezte ballagási ünnepélyünk kezdetét. Baranyi Béla igazgató úr vezetésével a ballagó diákok osztályfőnökeikkel (Petőné Horváth Éva 8.a, Varga Zoltán 8.b, Gulyásné Gál Katalin 8.c, Emődi Krisztina 8.d) végighaladtak az iskola gyönyörűen feldíszített folyosóin, majd az iskola előtt elhaladva vették át az ünneplő családtagok hatalmas virágcsokrait. A csarnokban pedig a ballagtató hetedikesek ajándéka várta őket, a színes lufik.

Ballagásunkat megtisztelte jelenlétével Bak Istvánné a Szigetszentmiklósi Tankerület tanügyigazgatási referense, dr. Répás József polgármester, dr Soós Zsoltné jegyző asszony, Nagy Zsuzsanna Judit az ÉSZC Kiskunlacházi Szakképző Iskolájának igazgatója, településünk képviselői, intézmények megjelent vezetői, munkatársai, nyugdíjas pedagógusaink.

Baranyi Béla igazgató úr búcsúbeszédében arról szólt, hogy mennyire meghatározóak a végzősök számára az iskolában töltött évek, ahol megszerezhették azokat az alapismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a továbbiakban, a középiskolákban is megállják a helyüket.

A hetedikes évfolyam részéről Erős Boglárka búcsúzott a nyolcadikos osztályoktól, majd a nyolcadikosok nevében Varga Szofi mondta el gondolatait.

 A zászlóátadás után az iskola emlékkönyvébe a diákok beírták nevüket és felkötötték a szalagot a zászlóra. Baranyi Béla igazgató úr és dr. Répás József polgármester úr adta át a jutalmakat az évfolyam kiemelkedően teljesítő diákjainak. Cserháti Júlia, Gál Melitta, Józsa Flóra, Kardos Fanni és Tatár Dóra a kitűnő bizonyítványáért vehetett át oklevelet és könyvjutalmat.

8 éven keresztül kitűnő tanulmányi eredménnyel zárták a tanévet:

– Cserháti Júlia
– Gál Melitta
– Kardos Fanni
– Tatár Dóra

Nevelőtestületi dicséretben részesültek:

– Kassai Mónika és Strausz Barbara, az országos atlétikai versenyen súlylökésben elért 6. helyezésért.

– Tatár Dóra a megyei alapműveleti matematika versenyen elért 5. helyezésért.

Kiemelkedő közösségi munkájukért elismerésben részesültek:

8.A osztályból:
– Fehér Nóra
– Gránitz Krisztián
– Mészáros Dániel
– Varga Szofi

8.B osztályból:
– Bíró István
– Kassai Mónika
– Kurilla Donát

8. C osztályból:
– Göcs Rebeka
– Juhász Réka
– Kardos Lili
– Kardos Fanni
– Kis Dorotea
– Szabó Ágnes
– Tatár Dóra

8.D osztályból:
– Ács Mirabella
– Burger Léna
– Pintyi Vanessza

Iskolai sporttevékenységért elismerésben részesültek:

– Argalás Marcell atlétika, röplabda

– Czaniga Dorottya atlétika, röplabda

– Kassai Mónika, Strausz Barbara, Vass Antónia atlétika

– Fehér Nóra atlétika, röplabda

– Gránitz Krisztián, Mészáros Dániel, Seidl Kitti, Szeltner Márk röplabda

– Samu Máté asztalitenisz

– Tóth Márk atlétika

Példamutató magatartásért, szorgalomért jutalomban részesült:

– Ónodi Zsófia
– Ivácson Áron
– Tóth Márk

Varga Szofi 8.a osztályos tanuló a „ Szép magyar beszéd” verseny országos döntőjébe jutott, ahol a Kazinczy-díj bronz fokozatát kapta.

Polánszkiné Móri Emília iskolánk nyugdíjas igazgatójának könyvutalvány felajánlását Tatár Dóra és Gál Melitta 8.c osztályos tanulók kapták a magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

A diákok mellett a diákokat és az iskolát segítő szülők munkáját köszöntük meg, Csécs Andreától, az SZMK vezetőjétől pedig egy hatalmas virágcsokorral búcsúzott iskolánk.

Reméljük, hogy a ballagó osztályok számára a nyolc év méltó lezárása volt a ballagási ünnepély, melynek gördülékeny lebonyolításához kapott segítséget köszönjük a Polgárőrségnek.

Horváth Attila

munkaközösség-vezető