Tisztelt Szülők! Ezúton tájékoztatom Önöket a középfokú felvételi eljárással kapcsolatos legfrissebb határidőkről és a felvételi dolgozatok megtekintéséhez kapcsolódó új szabályokról. 2022. január 22. (szombat) 10:00

KÖZPONTI FELVÉTELI VIZSGA

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket a középfokú felvételi eljárással kapcsolatos legfrissebb határidőkről és a felvételi dolgozatok megtekintéséhez kapcsolódó új szabályokról. Részletesen ezekről a rendelkezésekről az alábbi linken olvashatnak. https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/tajekoztatok/30_2021_EMMI_hatarozat.pdf

ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGA

Központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2022. január 22. (szombat) 10:00 óra

Pótló központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2022. január 27. (csütörtök) 14:00 óra

Pótló írásbeli vizsgát kizárólag azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok (pl. betegség) miatt nem tudtak részt venni. A pótló vizsgán való részvételt a tanulónak kérelmeznie kell. A kérelmet ahhoz az intézményhez kell benyújtania, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A vizsgázók által benyújtott, indoklással alátámasztott írásos kérelem mérlegelése, a benyújtott igazolások (pl. orvosi igazolás) elfogadása a központi írásbeli vizsgát szervező intézmény igazgatójának jogköre.

Központi írásbeli felvételi vizsga második pótnapja: 2022. február 4. (péntek) 14:00 óra

A 30/2021. (XI. 12.) EMMI határozata alapján a vizsgán kizárólag azok a tanulók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági karanténba kerültek és emiatt nem tudtak megjelenni az előző vizsgákon. A második pótnapi vizsgán való részvételt a tanulónak kérelmeznie kell. A kérelmet ahhoz az intézményhez kell benyújtania, ahová a jelentkezését eredetileg beadta. A kérelem benyújtásának határideje 2022. január 28. (péntek) 16:00 óra.

A tanulóknak a központi írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – kell magukkal vinni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A VIZSGADOLGOZATOK MEGTEKINTÉSE

A vizsgaszervező intézményeknek 2022. február 8-ig kell a dolgozatokat kijavítania és azok megtekintését 2022. február 9. napján kell biztosítania. A megtekintés történhet úgy, hogy a tanuló a lapokat lefényképezi, majd otthon átnézi. A vizsgázónak a dolgozatokkal kapcsolatos észrevételeit a vizsgaszervező intézményhez kell benyújtania legkésőbb 2022. február 10. 16:00 óráig. Az észrevételeket 2022. február 14-ig kell elbírálnia az intézménynek.

Segítő együttműködésüket ezúton is köszönöm.

Kiskunlacháza, 2022. január 10.

Baranyi Béla s.k.

intézményvezető