Ebben a tanévben is bekapcsolódott iskolánk a digitális témahét programsorozatba. A hét kiemelt eseménye a 3D nyomtatást bemutató előadás volt. Április 6-án, a 3DPrint Kft. előadásain vettek részt a felső tagozatos diákok, ahol a 3D-s nyomtatás érdekességeivel ismerkedtek meg. Láthattak 3D-s nyomtatóval készített hajót, házat, megfoghatták az előadás alatt készített tárgyakat.

3D nyomtatás

Ebben a tanévben is bekapcsolódott iskolánk a digitális témahét programsorozatba. A hét kiemelt eseménye a 3D nyomtatást bemutató előadás volt.

Április 6-án, a 3DPrint Kft. előadásain vettek részt a felső tagozatos diákok, ahol a 3D-s nyomtatás érdekességeivel ismerkedtek meg. Láthattak 3D-s nyomtatóval készített hajót, házat, megfoghatták az előadás alatt készített tárgyakat.

Az előadás közben tanulóink megfigyelhették a gyakorlatban is, hogy hogyan működik egy 3D-s nyomtató. Tanúi lehettek, hogy hogyan készül egy kisebb tárgy, hogyan lehet egy embert 3D-szkennerrel beszkennelni.

A nyomtatás technikai megvalósításának rejtelmeiről, a nyomtatók fizikai működéséről, valamint a hardverfelépítés bonyolultságáról Havasi Attila mesélt érdekes dolgokat.

A nyomtatásnál felhasznált anyagok fontosabb tulajdonságaival kapcsoltban hangsúlyozta, hogy a sok technikai feltételnek való megfelelés mellett (keménység, rugalmasság), többek között természetbarát anyagoknak is kell lenniük.

Tanulóink bepillantást nyerhettek a jövő technológiájába, ízelítőt kaphattak a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségekről.

Gulyásné Gál Katalin

munkaközösség-vezető