A Lázár Ervin Program szervezésében az ötödik évfolyam tanulói Visegrádra kirándultak a tavaszi szünetet megelőző napon. A visegrádi királyi palota nagytermében kezdődött a program, ahol tanulóink egy animációs filmből megismerték a visegrádi vár történetét,

Visegrádon jártunk

A Lázár Ervin Program szervezésében az ötödik évfolyam tanulói Visegrádra kirándultak a tavaszi szünetet megelőző napon.

A visegrádi királyi palota nagytermében kezdődött a program, ahol tanulóink egy animációs filmből megismerték a visegrádi vár történetét, majd egy mesejáték segítségével időutazást tettek Mátyás udvarában. Ezt követően idegenvezető kalauzolta végig a palotán csoportunkat, majd egyedül is bolyoghatott mindenki az ódon falak között.

A látogatás fénypontja a Salamon toronyban tartott lovagi torna volt, íjazás, nyilazás, sólyomröptetés kápráztatta el a csoportot.

Visegrádon járva a bobozás és a NagyviIlám-Kilátó sem hagyható ki.

A kirándulásról így vallottak a gyerekek:

„A kirándulás tetszett nagyon, főleg a bobozás, meg igazából minden nagyon jó volt. Jövőre is elmehetnénk.”

 „Nekem a lovagi torna tetszett mert bemutatták a régi hagyományokat, a másik pedig a bobozás. A bobozás azért tetszett mert valami újat próbáltam ki.”

 „Nekem nagyon tetszett a kirándulás, főleg a bobozás, de a lovagi torna és a várlátogatás is nagyon jó volt! Köszönjük szépen ezt a csodálatos napot!”

Gulyásné Gál Katalin, Emődi Krisztina

osztályfőnökök