Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. február 01-től újításként vezettük be iskoláinkban, óvodáinkban az Online Ebédrendelést. Ennek előnye, hogy online megrendelő felületen, meghatározott határidőn belül megrendelhetik, módosíthatják, lemondhatják és bankkártyával kifizethetik gyermekük étkezését.

Online ebédrendelés

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. február 01-től újításként vezettük be iskoláinkban, óvodáinkban az Online Ebédrendelést. Ennek előnye, hogy online megrendelő felületen, meghatározott határidőn belül megrendelhetik, módosíthatják, lemondhatják és bankkártyával kifizethetik gyermekük étkezését.

Az erre szolgáló weboldalon kényelmesen, otthonról intézhetik gyermekük étkezéssel kapcsolatos ügyeit.

A korábbiakhoz hasonlóan, kedvezményes díjazású étkezést csak érvényes igazolás alapján tudjuk biztosítani. A határozat lejártát követően rendszerünk automatikusan kedvezmény nélkül számolja fel az adagokat. Az új határozattal a kedvezmény ismét igénybe vehető. Az étkezési szolgáltatás térítési díjából a hatályos jogszabályok szerinti esetekben és mértékben biztosítunk kedvezményt. Diétás étkezést szakorvosi igazolás ellenében biztosítunk, ebben az esetben csak ebéd menü áll
rendelkezésre.

Az étkezés az iskola ebédlőjében történik, személyes RFID kártya használatával. A kártya érintőképernyős alkalmazása mutatja a gyermek érvényes ebéd jogosultságát! Óvodás gyermek esetében, reggel a gyermek átadásakor a szülő érinti az RFID kártyát a leolvasóhoz, ahol szintén látható a gyermek aznapi étkezési jogosultsága.

A kártya vételára 600 Ft, melynek megtérítése az átvételkor válik esedékessé.

Az átvétel lehetséges időpontjai: 2023.január 23-27 között a Kiskunlacházi Konyha
irodájában az alábbi időpontokban:
– délelőtt: 07:30-09:00
– délután: 13:00-15:00 között.

Kérjük, hogy a kártyára vigyázzanak, mert elvesztése, megrongálódása esetén az új kártya kibocsátása is fizetendő! A kártya más személy részére át nem adható, az a gyermek és a szülő tulajdona!

A levelünk további része a felhasználás útmutatóit tartalmazza. Bízunk abban, hogy ezzel a lehetőséggel, még jobban hozzájárulunk és könnyítjük a családi menedzsment és logisztika tennivalóit.

Az újításként bevezetetett Online Ebédrendelés felületet a https://menza.lachazikonyha.hu címen keresztül lehet elérni. Regisztrálni NEM kell, mindenki regisztrálva van, csak be kell lépni a konyha részére leadott
email címmel!

Első belepés:
Felhasználónév: megadott e-mail cím
Jelszó: 12345/ ezt belépéskor kérjük módosítani!

Az első belépéskor el kell fogadnia a weboldal Általános Felhasználási Feltételeit és az Adatkezelési tájékoztatót. A konyha részére a tanév során leadott étkezési igény bejelentő lapok és kedvezményre jogosító dokumentumok figyelembevételével, minden gyermek étkezését előre megrendeli a Kiskunlacházi Konyha az adott hónapra előre.

Az Önök feladata:
Ha a gyermek bármilyen okból hiányzik:

Lemondás menete:
-Válassza ki a lemondani kívánt napokat a megjelenő listában (Jelölje be a sor elején lévő jelölőnégyzetet)
– Kattintson a Lemondás gombra
– Ellenőrizze az e-mail fiókját, hogy megkapta-e a visszaigazoló e-mailünket.
– Étkezést lemondani előző munkanap 10:00 óráig lehet.

Megrendelés menete:
– Válassza ki a kívánt menüket a menünél található fehér négyzetre való kattintással.
– Válassza a Folytatás gombot.
– A megjelenő ablakban ellenőrizze a megrendelését! Ha korábbi megrendelését módosította, akkor csak a módosított tételeket látja. Negatív mennyiséggel a lemondott, korábbi megrendelését és pozitív mennyiséggel az új megrendelését.
– A megrendelés véglegesítéséhez válassza a Megrendelés véglegesítése gombot.

A jelenleg e-mail címmel nem rendelkező gyermekek szüleit kérjük, -hogy a korábban
megadott telefonos elérhetőségeken jelezzék gyermekük hiányzását, majd az étkezés ismételt igénylését. (06204336326, vagy 06706506131, vagy 0624535125)
Kiskunlacháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI.17.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (9) bekezdése alapján: „Amennyiben az ingyenes gyermekétkeztetésre jogosult gyermek a szülő előzetes bejelentés nélkül két egymást követő napon nem veszi igénybe a gyermekétkeztetési szolgáltatást, és a szülő az erről szóló értesítést követően sem jelzi az étkezéssel kapcsolatos további igényét, az étkezést lemondottnak kell tekinteni mindaddig, amíg a szülő a szolgáltatás igénybe vételének ismételt időpontját a tárgynapot megelőző nap 10 óráig be nem jelenti.”

Reméljük, egy jól működő, felhasználóbarát szolgáltatást vehetnek igénybe! Ha bármilyen nehézséget, vagy hibát észlelnek, kérjük, jelezzék a weboldalon található kapcsolat felvétel menüpont alatt.

Kiskunlacháza, 2023. 01. 18.

Tisztelettel:

Piróthné Kovács Katalin

intézményvezető