Tisztelt Szülők! Az Oktatási Hivatal által kiadott, a módosító tanulói adatlapokhoz kapcsolódó eljárásrendről az alábbi tájékoztatást adom. A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei és tapasztalatai alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására.

Tájékoztató

(Módosító tanulói adatlapok )

Tisztelt Szülők!

Az Oktatási Hivatal által kiadott, a módosító tanulói adatlapokhoz kapcsolódó eljárásrendről az alábbi tájékoztatást adom. A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei és tapasztalatai alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje változtatható meg, illetve új tanulmányi terület felvétele lehetséges olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, de csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát nem lehet az adatlapon megjelölni és nem lehetséges már megjelölt tanulmányi terület törlése sem.

Intézményünk felé elektronikus úton vagy papír alapon kezdeményezhetik módosítási szándékukat az iskolák sorrendjének pontos megjelölésével 2023. március 22-én (szerda) 12:00 óráig. Kérem Önöket, hogy az erre vonatkozó szándékukat legyenek szívesek írásban megküldeni az alábbiak szerint:

8.a osztály tanulói: titkarsag@lachazaiskola.hu és orban.monika@lachazaiskola.hu e-mail címekre.

8.b osztály tanulói: titkarsag@lachazaiskola.hu és jozan.antal@lachazaiskola.hu e-mail címekre.

8.c osztály tanulói: titkarsag@lachazaiskola.hu és ujhelyi.imre@lachazaiskola.hu e-mail címekre,

illetve személyesen is beadható a kérelem a titkárságra papír alapon.                         

A kinyomtatott adatlapokat a szülőknek/gyámnak alá kell írnia.

A felvételi jegyzékekre vonatkozóan gyakran ismételt kérdések megtalálhatók A felvételi jegyzékre, a rangsorokra és a végeredményre vonatkozó kérdések linkre kattintva.

Amennyiben nem kívánnak élni a módosítás lehetőségével, úgy további teendőjük nincs.

Segítő együttműködésüket ezúton is köszönöm!

Kiskunlacháza, 2023. március 16.

Baranyi Béla s.k.

intézményvezető