Az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, ma már több mint 40 európai ország-ban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját.

Európai Diáksport Napja

Az Országgyűlés 2017-ben nyilvánította 30/2017. (XII. 13.) OGY határozatával minden év szeptemberének utolsó péntekét a Magyar Diáksport Napjává. Az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját.

Munkácsy téri felső tagozat

Hagyományunkhoz híven ebben az évben is csatlakozott iskolánk 2023.09.29-én az Európai Diáksport Napja rendezvényhez. 2024 méteres ingafutó váltóval kezdték a gyerekek a közös mozgást, majd szórakoztató váltó és sorversenyeken vettek részt. Az eseményt a gyerekek és pedagógusaik lelkes közreműködésével, jó hangulatban sikerült lebonyolítani.

Orbán Mónika
testnevelő

Vörösmarty utcai feladatellátási hely, alsó tagozat

Idén is megrendezésre került az Magyar Diáksport Napja. Szeptember 29-én, – Szent Mihály napján- a Vörösmartys kisdiákok nem a legelőről hajtották be az állatokat, hanem a lacházi focipályára sétáltak ki, hogy sok-sok társukkal együtt sportoljanak ezen a hagyományos sportnapon.

A csodálatos napsütéses időben első célunk az volt, hogy futóverseny keretében mérjük össze a gyerekek tudását évfolyamonként. A kisebbek 1 kört, a nagyobbak 2 kört futottak a focipálya körül. Évfolyamonként és nemenként díjaztuk őket éremmel és pólóval.  Kis futóink  összesen 2023 métert futottak.

Az Magyar Diáksport Napja nemcsak a testmozgásról szól, hanem arról is, hogy összehozza a diákokat, és ez is ösztönzze őket az egészséges életmódra. Az eseményen a diákok nemcsak futottak, hanem fociztak és kidobó játékot  is játszottak.

Tanítványaink példamutató teljesítménye emlékezetes marad mindannyiunk számára. Gratulálunk a diákoknak és az iskoláknak ezen az eseményen nyújtott teljesítményükért! Köszönjük Ács Eszternek és Kiss Tamásnak, hogy használatba vehettük a pályát és a sportszereiket.

Antal Katalin
tanítónő

Gárdonyi utcai feladatellátási hely, alsó tagozat

A Magyar Diáksport Szövetség célkitűzése, hogy a Magyar Diákspot Napján Magyarország összes iskolájában minden diák legalább 120 perces időtartamban sportoljon, mozogjon. Az egyetlen közös program ezen a napon ebben a tanévben 2023 m futás volt.

 A Kiskunlacházi Általános Iskola Gárdonyi utcai telephelye idén is csatlakozott a minden év szeptemberének utolsó péntekén tartandó Magyar Diáksport Napjához. Az időjárás is kedvezett, így az udvaron közös zenés, táncos bemelegítéssel és futással indult a programsorozat. A mozgással teli délelőtt folytatásaként az osztályok az udvar meghatározott részein, különböző feladatokat teljesítettek. A gyerekek abszolút kedvence a kerékpáros ügyességi verseny volt. Természetesen nem maradhatott ki a kosárra dobás, kapura rúgás, ugróiskola kipróbálása sem. A sportnap második felében egy jó hangulatú váltóversenyt szervezett Cseh Kata tanítónő, ahol egymásra figyelve, egymást támogatva együtt versenyzett minden kicsi és nagy. gárdonyis. A nap zárásaként egy hatalmas szívet alkotott a gárdonyis közösség és minden kisgyerek elhelyezhette saját papírszívét a közös paravánon.

Ágoston-Kátai Brigitta
tanítónő