Néhány év kihagyása után újra sikerült megrendeznünk a Kiskunlacházi Általános Iskola Gárdonyi utcai feladatellátási helyén a megyei rajzversenyt. Ezen a napon a művészet volt középpontban.

"VARÁZSCERUZA"
Megyei Rajzverseny

„A művészetben a kéz soha nem hajt végre nagyobbat, mint amit a szív el tud képzelni.”
Ralph Waldo Emerson
 
Néhány év kihagyása után újra sikerült megrendeznünk a Kiskunlacházi Általános Iskola Gárdonyi utcai feladatellátási helyén a megyei rajzversenyt.
 
Ezen a napon ismét a művészeté és a művészet iránt érdeklődő tehetséges tanulóké volt a főszerep. A versenyre 9 iskola 98 tanulója jelentkezett. A versenyzők feladata Petőfi Sándor verseinek illusztrálása volt, melyhez szabadon választhattak technikát.
 
Baranyi Béla igazgató úr köszöntője után, dr. Répás József polgármester úr nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitó után a tanulóknak 2 óra állt rendelkezésre az alkotások elkészítésére. Amíg a tanulók dolgoztak, a felkészítő pedagógusok és a kísérő felnőttek az Angyalos ház helytörténeti kiállítást tekinthették meg, ahol Szabadosné Horák Irén nyugdíjas pedagógus érdekes beszámolóval fogadta a vendégeket.
 
A pályamunkák elkészítése után a versenyzők egy kis vendéglátásban részesültek, majd kézműves- és néptánc foglalkozásokon vehettek részt, amíg a szakmai zsűri értékelte az alkotásokat.
 
A zsűri elnöke Pintérné Varga Rozália volt a művészeti iskola nyugalmazott vezetője. Segítői Nagy Mária képzőművész és Nemes Ferenc fafaragó művész úr voltak. Feladatuk nehéznek bizonyult, hiszen fantasztikus alkotások születettek, melyekből kiállítást szerveztünk.
 
A helyezetteket oklevéllel és értékes könyvjutalommal díjaztuk. Iskolánk tanulói is szép eredményeket értek el. Az I. korcsoportban Szuromi Mihály alkotása 1. helyezést, a III. korcsoportban Rupa Anna Luca alkotása 3. helyezést ért el.
A nap sikerét bizonyította, hogy többen jelezték, jövőre is örömmel várják a meghívást.
 
A verseny támogatásáért és a felajánlásokért köszönetet mondunk a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központnak és Polánszkiné Móri Emíliának a Kiskunlacházi Önkormányzat Művelődési, Oktatási és Egészségügyi Bizottság elnökének, valamint a Kiskunlacházi Központi Konyhának és a zsűri tagjainak, akik elvállalták ezt a nehéz, de szép feladatot.
 
Fazekasné Gránicz Marianna
 
DÍJAZOTTAK:
I. korcsoport
1. hely: Szuromi Mihály (Kiskunlacháza)
2. hely: Tóth Korina Tamara (Szigetcsép)
3. hely: Kohut Adél (Bugyi)
Különdíj: Orbán Alíz (Bugyi)
 
II. korcsoport
1. hely: Inczédy Zoé Natália (Szigetcsép)
2. hely: Lovadi Anna (Bugyi)
3. hely: Buzássy Mira (Szigetcsép)
Különdíj: Márton Gréta (Délegyháza)
 
III. korcsoport
1. hely: Szabó Dorka (Dunavarsány)
2. hely: Király Fanni (Szigetcsép)
3. hely: Rupa Anna Luca (Kiskunlacháza)
Különdíj: Molnár Tamara (Szigetszentmiklós)
 
IV. korcsoport
1. hely: Togyela Jázmin (Bugyi)
2. hely: Marsowszky Anna (Szigetcsép)
3. hely: Puskár Lili (Szigetszentmiklós)
Különdíj: Kovács Alexa Tamara (Dunavarsány)